Która z liczb jest większa 22^5^5 czy 55^2^2
olivianna: Która z liczb jest większa 2255 czy 5522? Uzasadnij odpowiedź!
27 kwi 14:48
tim: Pomogę.
27 kwi 14:49
tim: 2255 = 1155 * 255
5522 = 1122 * 522
255 = (25)11 = 3211
522 = (52)11 = 2511
To teraz porównaj..
2255 = 1155 * 3211
5522 = 1122 * 2511
27 kwi 14:51
olivianna: Dzięki
27 kwi 15:04
dpelczar: jeszcze 11
55 mozna rozbic i 11
22 tez


27 kwi 15:12
tim: Nie ma potrzeby
27 kwi 15:12
27 kwi 15:13
NickName: Czy 555 jest większe od 555?
10 wrz 19:34
NickName: Zadanie potrzebne na jutro[;
10 wrz 19:35
ZKS:
555 = 55 * 550 = 55 * 2525
555 = (11 * 5)5 = 55 * 115
10 wrz 19:41
NickName: Bardzo dziękuję.
10 wrz 19:54
AnnaMatma: Jak zamienić 1,056056056 na ułamek zwykły?
Jaką metodą? Zadanie potrzebne na jutro.);
11 wrz 15:22
ala: ktora liczba jest wieksza 0.9999 czy 1.111?
13 lut 17:38