ABCD: Wykaż że uk nierówności ma dokładnie jesno rozwiązanie:
y - x ≥ 0
y + x ≤ 6
x - 3 ≥ 0
22 maj 16:27
Marcus201: spróbuj ten układ przedstawić graficznie, rozwiązaniem jest punkt (x,y)=(3,3).
23 maj 15:18
chester: Narysuj sobie wykres i zobaczysz że układ ma tylko jedno rozwiązanie y=3 dla x=3
23 maj 15:37
Marcus201: no to właśnie napisałem
23 maj 15:40
chester: heh a ja otworzyłem to zadanie i poszedłem coś zjeść

i nie odświeżałem strony tylko
napisałem rozwiązanie, nie wiedząc że zostało już podane
23 maj 16:51