Duże potęgi
Daniel: Witajcie mam problem z obliczaniem dużych potęg, (bez kalkulatora ofc)
Znajdź 5 ostatnich liczb cyfy 777
28 maj 11:34
pigor: hmm...

masz także "gorszy" problem , bo nie odróżniasz liczby od cyfry
28 maj 11:47
Daniel: myśle że nie ma to większego znaczenia przy rozwiązywaniu tego zadania, więc jeśli brak
ambitnych odpowiedzi proszę o nie udzielanie żadnej,
28 maj 13:11
ICSP:
28 maj 13:23
pigor: .... pozwolisz, że uszanuję twoją elokwencję i nie dam żadnej ...

ambitnej odpowiedzi
28 maj 13:25
Daniel: dziękuje jakoś sobie poradziłem, oto rozwiązanie w razie potrzeby
(7⁷)⁷=7⁴⁹=7*(7²⁴)²=7*(7*7*(7¹¹)²)²=7*(7*7*(7*(7*(7²)²)²)²)²
31 maj 21:07
fffff: 7−1
6 paź 09:48
5-latek: Idz na dwor . Teraz spadaja kasztany lub zoledzie . nazbieraj sobie 7 kasztanow lub zoledzi i
schowaj 1 kasztan lub zoladz. Policz ile zostalo kasztanow lub zoledzi.

Lub popros mame niech kupi patyczki do liczenia . Kosztuja okolo 2zl .Tyle za nie placilem
6 paź 10:00
Aga1.: "I jakie są ostatnie liczby w tej cyfrze?"
6 paź 10:04