matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
topologia - brzeg zbioru
luk20:
Udowodnić własność: Fr(A)=Fr(X\A)
28 maj 01:55
Patronus:
Fr(A) = cl(A) ∩ cl(A
c
) − czyli brzeg to przecięcie domknięcia zbioru A i domknięcia jego dopełnienia cl(A)∩cl(X\A) = cl(X\A) ∩ cl[(X\A)
c
] = Fr(X\A)
28 maj 06:57