zapis w innej postaci
patologia: 6x2+x+1 wie ktoś jak to zapisać w innej postaci postaci coś takiego ()() ABY W NAWIASACH
BYŁO BO MYŚLĘ I NIE MOGĘ WYMYŚLIĆ.
27 maj 23:34
picia: nie zapiszesz tego jako iloczyn bo ta f kwadratowa nie msc zerowych.
27 maj 23:37
Mila: Możesz zawsze zapisać w postaci kanonicznej.
Δ=1−4*6=1−24=−23
f(x) =a(x−p)
2+q gdzie p=x
w, q=y
w
28 maj 00:14
picia: ale z tego co rozumiem ona chciala ze to byla postac iloczynowa..()()...
28 maj 00:18
Mila: Tak, Picia, ale pokazałam co można zrobić w tej sytuacji.
28 maj 12:26