równanie ogolne
ania: przekształć równanie ogólne do postaci kierunkowej: x+3y−3=0. bardzo proszę o rozwiązanie
krok po kroku.
27 kwi 14:16
Kamila: 3y= 3−x /:3
y= −13x+1
27 kwi 14:20
Nika: 3y=−x+3
y=−x+33
Chyba tak to bedzie
27 kwi 14:21
Kamila: Nika też dobrze zrobiła ale tu chodzi żeby był wsółczynnik a wyznaczony dokładnie
27 kwi 14:22
ania: wielkie dzieki za pomoc
27 kwi 14:24
Nika: ok spoko dzieki
27 kwi 14:24
ania: a taki przykład : 3x−2y+4=0 ?
27 kwi 14:26
XxX:
−2y=−3x−4
y=32x+2
y=112x+2
27 kwi 14:29
ania: dzieki wielkie
27 kwi 14:35