prosty uklad rownan
le_male: Słuchajcie mam niepewnosc z tym blachym zadaniem. sam nie wiem dlaczego.
y=6 a czy x=2 czy tez −x=−2
niech ktos mnie poprawi. metoda podstawiania byla. dziekuje
27 maj 22:28
Eta:
−x= −2 ⇒ x=2
odp: x=2 i y= 6
27 maj 22:29
le_male: etunia kochana, jaka jest wlasnie zasada postepowania z takimi ujemnymi? teoria tego mnie
interesuje dlaczego sie tak postepuje?
27 maj 22:30
picia: tu nie ma zadnej teorii. masz rozwiazac x i y. wiec −x to nie jest rozwiazanie.
27 maj 22:41
Eta:
Echh

co tu jest do tłumaczenia?
−x= −2 /: (−1)
x= 2
27 maj 22:41