równania i nierówności liniowe!
Henias: Witam!
Jestem kompletnie zielony w tej kwestii.. A jutro poprawka...
27 maj 22:25
Eta:
Przemaluj się na inny kolor
27 maj 22:30
Henias: ok na początek poproszę o rozwiązanie równania 2+(x−4)(x+4)=(x−1)2
27 maj 22:35
27 maj 22:37
Eta:
Naucz się podstawowych wzorów (a−b)(a+b)= a2−b2 i (a−b)2= a2−2ab+b2
2+x2−16= x2−2x+1
2x=15
x= ........
27 maj 22:40
Henias: dzięki serdeczne Eta to mi troszkę jednak rozjaśnia sytuację
Jakich wzorów jeszcze będę potrzebował?(do innych zadań tego typu)
27 maj 22:49
Henias: Eta uruchomił/a moje zwoje mózgowe ; )
27 maj 22:57
Eta:
Na zdrowie
27 maj 22:59
Henias: Eta jakich wzorów będę jeszcze potrzebował?
27 maj 23:00
Eta:
Dla równań liniowych? czy też równań kwadratowych?
27 maj 23:06
27 maj 23:08
Henias: tylko dla liniowych
i jeszcze jestem ciekawy jak narysować dla tych równań punkty i zwroty linii na osi
27 maj 23:17
Eta:
Napisz konkretne zadanie
27 maj 23:26