LOKATY
JJ: Która z lokat jest korzystniejsza: ośmioletnia z oprocentowaniem 4% w skali roku czy
czteroletnia z oprocentowaniem 8%. Kapitalizacja odsetek nastepuje co pół roku.
27 maj 20:40
anel: 8% też w skali roku bo to jest ważne.
27 maj 20:42
JJ: tak
27 maj 20:45
anel: Bardziej opłacalne jest ta na 8%.
27 maj 21:11
Saizou : np. tak
4%/2=2%*0,8=1,6
K(1+0,016)16=1,289138K
8%/2=4%*0,8=3,2
K(1+0,032)8=1,28658K
Bardzoej opłacalna według mnie jest oferta: ośmioletnia z oprocentowaniem 4% w skali roku
27 maj 21:15