Bok rombu ma długość 5, a wysokość 4, oblicz długości przekątnych.
Malwaaa: Bok rombu ma długość 5, a wysokość 4, oblicz długości przekątnych.
27 maj 20:30
picia: oblicz pole
27 maj 20:33
Malwaaa: i co dalej ?
27 maj 20:36
Bartek: jedna przekątna to chyba
2√5
27 maj 20:44
Malwaaa: tez mi tak wyszło

a druga ?
27 maj 20:46
Bartek: 4√5
27 maj 20:47
Malwaaa: czyli ta druga przekątna jest dwa razy dłuższa niż ta krótsza?
27 maj 20:50
Ajtek:
Na to wychodzi

.
27 maj 20:51
Malwaaa: okkk

dziekuję
27 maj 20:53
Bartek: tak wychodzi Pole= a*h=5*4=20
przekątne e=2√5 i f=√5 podstaw do wzoru na pole rombu aby zobaczyć czy wyszły dobre wyniki
czyli e*f/2
27 maj 20:53