Pomocy :d
Daww: Witam mam do was prośbę, jako ze mam zagrozenie z matematyki musze cos poprawic, ale ja nic nie
czaje. Podam wam kilka przykladow co teraz mam i prosilbym was o napisanie jak to najlepiej
zrobić.
2xx−2 + 3xx+2=
x7 + −xx+2=
2x5 * 5x=
12x + 2x=
27 maj 19:45
Basia:
pokażę Ci rozwiązanie pierwszego; pozostałe rób sam i pisz swoje rozwiązania; sprawdzimy
27 maj 20:01
Basia:
założenia:
x−2 ≠0 i x+2≠0 ⇔ x≠2 i x≠ −2
| 2x(x+2) + 3x(x−2) | |
| = |
| (x−2)(x+2) | |
| 2x2+4x + 6x2 − 6x | |
| = |
| (x−2)(x+2) | |
i tyle bo nic się nie skróci
27 maj 20:05