matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Paulina:
log
5
4 + log
5
x = 1/2 log
5
49 ( wynik musi wynosić 7/4 )
27 maj 19:32
picia:
przeciez juz Ci to wyliczylem.
27 maj 19:33
Eta:
x>0 log
5
4x= log
5
√
49
4x=7
7
x=
4
27 maj 19:35