matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Kasia.z:
Rozwiąż równanie log
3
(log
9
x)=log
9
(log
3
x)
27 kwi 13:08
Bogdan:
log
c
b
Skorzystaj z zależności: log
a
b =
log
c
a
log
3
x
log
3
x
log
9
x =
=
log
3
9
2
log
3
(log
3
)
log
3
(log
3
x)
log
9
(log
3
x) =
=
log
3
9
2
27 kwi 13:44