matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
lilka:
jaki błąd popełniam?
x
2 cos (|
|) = −1
3
x
a = |
|
3
2 cos a = −1
1
cos a = −
2
π
a0=
3
x
= 2/3π+2kπ
3
x= π/2 + 6kπ lub x = −π/2 − 6kπ
27 maj 19:18
Maslanek:
Przy mnożeniu przez wychodzą Ci pierdoły?
27 maj 19:27
Maslanek:
Przez trzy
27 maj 19:28
Basia:
1. cosx = −
1
2
⇔ x=π−α
0
lub x=π+α
0
⇔ x=
2π
3
+2kπ lub x=
4π
3
+2kπ czyli brak drugiego rozwiązania 2.
|x|
=
2π
3
+2kπ
3
lub
|x|
=
4π
3
+2kπ
3
|x| = 2π+6kπ = (6k+2)π = 2(3k+1)π lub |x| = 4π+6kπ = (6k+4)π = 2(3k+2)π x = 2π+6kπ = (6k+2)π = 2(3k+1)π lub x = −[2π+6kπ] = −(6k+2)π = −2(3k+1)π lub x = 4π+6kπ = (6k+4)π = 2(3k+2)π lub x = −[4π+6kπ] = −(6k+4)π = −2(3k+2)π
27 maj 19:31
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick