matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartość parametru aby był spełnony warunek
Mycha:
Wyznacz wartość parametru 'a' tak aby dla wielomianu W(x)=(5−a)x
2
+3ax
4
+ax−8a był spełniony warunek W(2)=20
27 maj 18:50
picia:
za x=2 i przyrownaj do 20
27 maj 18:54