matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż Równanie 2 kl. tech. 7x^5(5x-11)(9x^2-4)=0
Mycha:
Rozwiąż równanie 7x
5
(5x−11)(9x
2
−4)=0
27 maj 18:26
picia:
7x
5
(5x−11)(3x−2)(3x+2)=0
11
2
2
x=0 x=
x=
x= −
5
3
3
27 maj 18:50