matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zad
Szajbusek:
Znajdź wszystkie x ∊ < 0;π> takie, że 2 cos
2
x – sinx – 2 = 0.
27 maj 16:52
Mila:
2(1−sin
2
x)−sinx−2=0 sinx=t dalej potrafisz?
27 maj 16:54
Szajbusek:
nie ....
27 maj 17:01