matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg.
adam:
nie mam pojęcia jak to rozwiązać, pomocy
x
x
−cos (
− 3π) = − cos
2
(
− 3π)
2
2
27 maj 16:26
asd:
x
a =
− 3π
2
cos
2
a = cosa cos a = 1
x
cos (
− 3π) = 1
2
27 maj 16:30
adam:
a co stało się z minusami?
27 maj 16:47
Mila:
x
x
cos (
−3π)=cos
2
(
−3π)
2
2
x
x
cos
2
(
−3π)−cos (
−3π)=0
2
2
x
x
cos (
−3π)*(cos (
−3π)−1)=0
2
2
x
x
cos (
−3π)=0 lub cos (
−3π)=1
2
2
dokończ
27 maj 16:51
Mila:
obie strony równania pomnożone przez (−1)
27 maj 16:52