matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
janek:
2x=15
3
7
/:2 x=
105
7
:
2
1
=
7
105
*
1
2
=
7
210
x=
7
210
dobrze?
27 maj 15:54
Basia:
15*7
+3
108
15
3
7
=
=
7
7
reszta jest dobrze, więc tylko to popraw i będzie ok
27 maj 16:01
likikatorka:
2x=108/7 /:2 x=54/7
27 maj 16:02