Dany jest wielomian u. podaj taki wielomian,aby suma u+w byla wielomianem zerowy
Torres: Dany jest wielomian u. podaj taki wielomian,aby suma u+w byla wielomianem zerowym.
Prooooszę, pomóżcie mi

a) u(x)= 6x
4 + 3x
2 − 2x + 9
b) u(x)= (pierwiastek z 2 − 1 )x
5 − 3 + pierwiastek z 3
27 maj 14:33
Torres:
27 maj 14:35
picia: zmien wszystkie znaki po prostu
27 maj 14:36
Eta:
a) W(x)= −6x4−3x2+2x+b , b€ R
b) W(x)= −(√2−1)x5 +b , b€R
27 maj 14:37
Torres: ale jak ? napiszesz mi ? proszę..
27 maj 14:37
Torres: i tylko to ?
27 maj 14:39