opresja!!!!
zdesperowana:/: hej .. mam pytanie czy byłby mi ktoś w stanie rozwiązać zadania a matematyki

głównie geometria .. trójkąty i te sprawy..bo dostałam 100 zadań do rozwiazania a zalezało by
mi tylko zeby ktoś rozwiazał mi te z którymi mam największy problem z reszta dam sobie rade.
27 maj 14:10
ManFanUtd: Czyli ile tych zadań jest co nei dałaś sobie rady;?> 90?
27 maj 14:11
zdesperowana:/: nie 9
27 maj 14:15
ManFanUtd: to zapodaj tu pokolei je
27 maj 14:16
zdesperowana:/: moze i duzo rzeczy nie rozumiem... ale geometria ( z tego sa zadania) to nie jest mój konik..
27 maj 14:16
zdesperowana:/: 1. Trójkąty ABC IBCD sa równoramienne , przy czym IACI=IBCI i IDCI=IDBI. wynika z
tego , że
miara kąta alfa jest równa?
2. Kąt między dwusiecznymi kątów α i β ma miarę 110 stopni . Kąt γ w tym trójkącie ma miarę?
3.Długość odcinka DB w trójkącie ABC jest równa?
4 Odcinki BC i DE sa równoległe. Jeśli odcinki AC i CE oraz BC maja długości takie jak
przedstawiono na rysunku , to długośc odcinka DE jest równa?
5. Odcinek DE jest równoległy do podstawy trójkąta ABC . Dłygość odcinka DC jest równa?
6. Trójkąt równoboczny ABC o boku 6 podzielono na 18 trójkątów prostokątnych . syma pól
trójkątów jest równa?
7. w trójkącie prostokątnym równoramiennym ABC bok CB skrócono o 4 a bok CA wydłużono o 4 i
otrzymano trójkąt prostokątny DEC. wynika z tego , że różnica pól trójkątów ABC i DEC jest
równa?
8.W czworkokacie ABCD suma α+β+γ+δ jest róna?
9.Miary kątów w czworokąta przedstawiono na rysunku obok . Wynika stad, że miara kata α jest
równa?
27 maj 14:17
zdesperowana:/: zrobić rysunki
27 maj 14:37