dobrać współczynniki
stud: Dobierz współczynniki a i b tak, aby wielomiany a) W(x)= (3a−1)x3 + (2b−a)x2 + (a+b) x−4 ;
F(x)= 2x3 − 5x2 − x − 4 b) W(x)= 2x3 − 2ax2 + bx + 2 ; F(x)= ax3 − bx2 + 4x + 2
27 maj 13:13
stud: Dobierz współczynniki a i b tak, aby wielomiany
a) W(x)= (3a−1)x3 + (2b−a)x2 + (a+b) x−4 ; F(x)= 2x3 − 5x2 − x − 4
b) W(x)= 2x3 − 2ax2 + bx + 2 ; F(x)= ax3 − bx2 + 4x + 2
27 maj 13:15
Eta:
Dokończ pytanie: wielomiany były równe ? tak?
27 maj 13:17
POKÓJ: tak aby wielomiany
27 maj 13:17
Eta:
a) W(x)= F(x) jeżeli:
3a−1= 2 i 2b−a= −5 i a+b= −1
dokończ..........
b) podobnie:
a=2 i −b= −2a i b=4
dokończ........
27 maj 13:19
stud: no to jest koniec pytania trzeba chyba podstawić do tego wzoru F(x), zupełnie nie wiem jak za
to sie zabrać
27 maj 13:19
stud: no zupełnie nie wiem ocb;s
27 maj 13:30
stud: pomoże ktos?
27 maj 13:43
Eta:
Nie żartuj

a) 3a= 3 ⇒a=1 to b= −2
b) a=2 b=4
27 maj 13:57
stud: ale kurde to sie jakoś podstawia? czy co?
27 maj 13:59