Trygonometria
Kris_garg: Wyznacz wszystkie rozwiązania układu:
sinx + cosy = 0
sin2x = cos2y = 1/2
27 kwi 09:39
Bogdan:
Dzień dobry.
sinx + cosy = 0 podnosimy obustronnie do kwadratu
sin2x + cos2x + 2sinxcosx = 0
sin2x = −1 itd
27 kwi 09:53
Kris_garg: Przeprasza ale wkradł sie bład klawiatury 2 równanie to sinx +cos2y = 0
27 kwi 10:07
Bogdan:
To znowu zadanie z modnej ostatnio rodziny zadań typu: A + B = 0 przy A≥0 i B ≥ 0.
Kiedy suma kwadratów dwóch wyrażeń jest równa zero?
27 kwi 13:12
Kris_garg: wszystko źle napisane : to ma być tak układ równań
sinx + cosy = 0
sin2x + cos2y = 1/2
27 kwi 17:20