matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
Pat:
W trójkącie ABC długości boków wynoszą |AB| = 28cm, |BC| = 25cm i |AC| = 17cm. Oblicz pole tego trójkąta i promień koła wpisanego w ten trójkąt
26 maj 21:36
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
26 maj 21:38
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/542.html
26 maj 21:39
Aga1.:
Pole oblicz ze wzoru Herona a=28, b=25, c=17
a+b+c
p=
−−połowa obwodu trójkąta
2
P=
√
p(p−a)(p−b)(p−c)
P
r=
p
r− promień okręgu wpisanego w trójkąt.
26 maj 21:40