Pochodna
Caesar: (sin2x2)'
26 maj 16:27
konrad:
2sinx2*2x=
4xsinx2
26 maj 16:29
Caesar: niee
26 maj 16:30
Caesar: niee
26 maj 16:30
konrad: co nie?
26 maj 16:31
Caesar: zły wynik
26 maj 16:32
konrad: sorry, źle jest
26 maj 16:32
Alkain: (sinx
2*sinx
2)'=cosx
2*sinx
2+sinx
2*cosx
2=2cosx
2sinx
2
tak ?

Nie jestem pewny dopiero się uczę pochodnych
26 maj 16:32
Caesar: 2sin x2 cos x2 2x
26 maj 16:33
konrad:
2sinx2*cosx2*2x=
4xsinx2cosx2
26 maj 16:37
Caesar: a skąd się bierze to 2x
?
26 maj 16:38
konrad: z x2
26 maj 16:38
konrad:
(f(g(h))'=f'*g'*h'
26 maj 16:39
Caesar: (sinx2)2= 2sinx 2* (sinx 2)'?
26 maj 16:40
konrad: tak
26 maj 16:41
Caesar: ale ja durny jestem, trudniejsze przykłady robię a na tym się zaciąłem bo zapomniałem o tej
zmiennej tylko od razu sina na cos zamieniałem.

Dzięki
26 maj 16:44