matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z definicji
pochodna z definicji:
Pochodna z definicji Czy dla g(x)=sin x, x
0
=π, odpowiedzią będzie cos π?
25 maj 22:35
Maslanek:
Wartość pochodnej dla x
0
=π? g'(x) = cosx g'(π) = cosπ = −1
25 maj 22:40