calki
sesja.time: | | sinxcosx | |
Gdzie jest blad? ∫ |
| dx = |
| | √3sin2x−7cos2x | |
podstawienie:
t=3sin
2x−7cos
2x
dt=6sinx*cosx+14cosxsinx dx
| | 1 | | dt | |
= |
| ∫ |
| = 1/10(3sin2x−7cos2x)1/2 + C |
| | 20 | | √t | |
25 maj 22:18
Krzysiek: a czemu sądzisz, że jest błąd?
25 maj 22:22
Mila: Jest dobrze, można zastąpić sin2x=1−cos2x i będzie inna postac.Dlaczego sądzisz, że jest
błąd.
25 maj 22:29
sesja.time: | | 1 | |
bo w odpowiedziach jest inny wynik. − |
| (3sin 2x−7cos 2x) 1/2+C  / |
| | 4 | |
25 maj 22:43
Mila: Policz pochodną tego wyniku.
25 maj 23:36