Oblicz długość środkowych trójkąta
ania: Podstawa AB trójkąta równoramiennego ABC ma długość 48, a wysokość CD jest równa 21. Oblicz
długość środkowych tego trójkąta.
25 maj 19:29
Eta:

Środkowe w trójkącie dzielą się w stosunku 2:1 licząc od wierzchołka
Wyznacz "x" z tw. Pitagorasa w ΔADS
i |AE|=|BF|= 3x=.....
25 maj 22:25
polonista: czy ktoś może mi to dokończyć? Błagam, niewiele pamiętam z matmy, szczególnie z geometrii

a rozwiązuję zadania dla znajomej
26 maj 15:58
polonista: ok już mam
26 maj 17:28