;/
Martyna: jak to zaczac?

3−x
2−4x+4
25 maj 14:39
Buuu: a co masz z tym zrobić?
25 maj 14:42
Martyna: polecenie to ROZWIAZ ROWNANIE
25 maj 14:43
Martyna: Czy to bedzie tak? a=1 b=4 a c=7?
25 maj 14:43
Buuu: Mniemam, że chodzi o 3−x2−4x+4=0 ?
−x2 − 4x +7 = 0, delta i wio.
25 maj 14:44
Martyna: tego zera nie mam ale to chyba bez roznicy ?
25 maj 14:45
picia: bez "= coś "nie masz rownania
25 maj 14:48
Buuu: Bez tego zera wygląda jakby autor i korektor palili to samo w trakcie układania zadań.
Formalnie zadanie nie ma sensu. Praktycznie brak zera nie powinien ci robić różnicy.
a oraz b powinny być z minusem odnośnie posta z 14:43
25 maj 14:49
picia: a to rownanie i tak ma pewnie inaczej wygladac.
25 maj 14:49
Martyna: choroba cos mi ta delta nie wychodzi
25 maj 14:51
picia: wychodzi.44. ale tak jak pisalem wczesniej to rownanie ma pewnie inaczej wygladac.
25 maj 14:51
Martyna: ale mam tak w ksiazce. pisze tylko tak jak napisalam
25 maj 14:52
Martyna: a ile wynosi pierwiastek z 44?
25 maj 14:53
picia: 2√11
25 maj 14:55
Martyna: dziekuje . bede probowac rozwiazac x
1
zwarjuje perzez ta matematyke
25 maj 14:56
picia: ja bym tego nie rozwiazywal. skoro jest polecenie rozwiaz rownanie a rownania nie ma to nie ma
co rozwiazywac.
25 maj 14:56
Buuu: 2√11
x1 = −(−4)−2√11−(−2)=4−2√112=2(2−√112=2−√11
x2 = −(−4)+2√11−(−2)=4+2√112=2(2+√112=2+√11
25 maj 14:57
Basia:
jakoś tak mi się wydaje, że = powinno być w miejscu, któregoś minusa
może
3 = x2 − 4x + 4
a może zupełnie inaczej
25 maj 14:58
Martyna: czy x1 wynosi 4−2√11 a na dole1?
25 maj 14:59
Martyna: nie Basia. Jest tak jak napisalam .
25 maj 15:00
Basia:
przeczytaj jeszcze raz porządnie, bo tak jak Ci picia napisał,
1. nie ma tu żadnego równania
2. żaden szanujący się autor podręcznika nie napisze 3−x2−4x+4 tylko od razu −x2−4x+7
25 maj 15:02
asdf: A nie masz treści zadania: Oblicz miejsce zerowe?
25 maj 15:07
picia: he

dzieki
Basia
Martyna jesli rzeczywiscie tak to wyglada jak pisalas to nic nie rozwiazuj. mozesz sie
nawet klocic z nauczycielem i powiedziec jemu/jej to co pisalismy Ci wczesniej.
25 maj 15:08
Basia: trzeci wpis "Rozwiąż równanie"
25 maj 15:08
Martyna: mam tylko tak. w(x)=3−x2−4x+4
25 maj 15:09
picia: o matko...............
przeciez to wielomian
25 maj 15:11
picia: chyba masz jakas "lewa" ksiazke...
25 maj 15:12
Martyna: to jak mam to rozwiazac?:(
25 maj 15:13
Buuu: W dalszym ciągu polecenie "ROZWIĄŻ RÓWNANIE" jest niewłaściwe
25 maj 15:15
Basia: napisz tu całe zadanie; ad "a" do "z" z każdą kropką, literką, kreską i poleceniem
bo nie może to być "rozwiąż równanie"
25 maj 15:16
Martyna: Pisze tak . Zadanie 1.
b) w(x)=3−x2−4x+4
25 maj 15:17
Martyna: No i polecenie to tylko ROZWIAZ ROWNANIE
25 maj 15:17
Basia: a nad tymi zadaniami zapewne jest coś takiego
W zadaniach 1−5 zrób to i to
5 to tylko dla przykładu; chodzi o to zrób to i to
25 maj 15:19
picia: a jak wyglada podpunkt a)?
25 maj 15:19
Buuu: A napisz przykłady a) i c), będzie wiadomo, czy błąd w druku, czy autor był ujarany.
25 maj 15:20
Buuu: A najlepiej machnij skana strony z zadaniami
25 maj 15:21
Basia: a najlepiej zrób zdjęcie strony i wrzuć gdzieś (np.na imageshack, albo na wrzuta.pl) to sobie
zobaczymy
25 maj 15:21
Nowa: a)w(x)=x2+3x+2
25 maj 15:22
Nowa: tez mam ta ksiazke tak wyglada punkt a
25 maj 15:24
Martyna: dokladnie
25 maj 15:24
Basia:
POLECENIE do zadań (zadania) jest potrzebne...............
25 maj 15:25
Bogdan:
bo to chyba jest tak: W(x) = x3 − x2 − 4x + 4
25 maj 15:25
picia: ale jaja.........
25 maj 15:26
Martyna: nie nie Bogdan . W pon pojde do pani i zapytam . Wtedy dam znac na forum co i jak
25 maj 15:27
picia: a to ona pisala te ksiazke?
25 maj 15:28
Dzasta: Nie nie ale zapytam ja o co be . No nic ale dziekuje wszystkim za dobre checi
25 maj 15:31
Ajtek:
To co napisał Bogdan jest najbardziej prawdopodobne.
Martyna, przepisujesz to z książki, czy z zeszytu?
25 maj 15:31
Martyna: Z ksiazki , ludzie przepisuje slowo w slowo z ksiazki
25 maj 15:35
Basia: a można wiedzieć z jakiej ?
autor, tytuł, wydawnictwo i rok wydania
25 maj 15:45