Funkcja liniowa
Rumek: wyznacz wzór funkcji liniowej jeżeli wiadomo że wykres 0 y = 0,2 a punkt b= 3,1
y=ax+b
25 maj 13:01
Mila: Napisz precyzyjnie treść.
25 maj 13:40
Rumek: wyznacz wzór funkcji liniowej jeżeli oy=0,2 a punkt b=3,1 przy y=ax+b i to tyle jest na temat
25 maj 13:42
Mila: Takiej treści nie może być.
Ja to rozumiem, że punkty przez które przechodzi prosta to (0,2) i B=(3,1)
w takim razie b=2
y=ax+2
1=3a+2
3a=−1
25 maj 15:33
Rumek: Możliwę że o to tutaj chodzi nasz nauczyciel tłumaczy jak studentom a więc jest ciężko ogarnąc
o co mu chodzi nam młodym średnio rowninętym. Ale jednakże uważam że to się zgadza bo jest
banalne zadanie jak cała matematyka którą trzeba tylko zrozumieć...
26 maj 15:44
Mila:
26 maj 15:48
......: ale na końcu będzie chyba jeszcze y=3x+b jak się nie mylę
27 maj 07:35