obliczenie
Anna: napisz wzor funkcji kwadratowej, jesli wiadomo, ze do jej wykresu nalezy punkt A(1;3) i dla
argumentu 2 funkcja osiaga swa najwieksza wartosc rowna 4
25 maj 12:30
POKÓJ: xw = 2
yw = 4
A(1;3)
skorzystać z postaci kanonicznej funkcji kwadratowej.
25 maj 12:32
Anna: a mozesz mi przesłać całę obliczenie

? spieszę sieę na egzamin i musze jak najszybciej to
zrobić , a mam tych zadań chyba z 60
25 maj 12:51
POKÓJ: obliczenia na 15s

Nawet w biegu na egzamin zdążysz je zrobić
25 maj 12:56
Anna: to poproszee
25 maj 12:58
POKÓJ: no to rób. Jak chcesz mogę podać odp.
Może ktoś bardzo bardzo miły ci zrobi
25 maj 12:59
Anna: ojjj nie mila osobaa POKOJU widze... luz
25 maj 13:05
ZKS:
y = a(x − xw) + yw
Teraz podstaw xw i yw a następnie punkt A(1 ; 3) aby obliczyć a.
25 maj 13:08
Anna: dziekuje bardzo

zrobionee

ktoś tu lepiej tlumaczyy
25 maj 13:10
picia: ile Ci wyszlo?
25 maj 13:11
Mila: f(x)=a(x−2)2+4
f(1)=3⇔3=a*(1−2)2+4
dokończ rachunki, a powinno być ujemne.
25 maj 13:39