as
MAJKA: na okregu o promieniu 1 opisano trapez prostokatny o kacie ostrym 60o oblicz obwod i pole
tego trapezu
25 maj 11:53
Patronus:

h= 1
c+h = a+b − zachodzi jeśli w czworokąt da się wpisać okrąg
I teraz już mamy wszystkie dane do obliczenia Pola i Obwodu
25 maj 12:29
MAJKA: superrr

podam jak oblicze
25 maj 12:30
POKÓJ: h = 2
25 maj 12:30
MAJKA: aha ale tam jest promien 1 czyli srednica=h tj.2
25 maj 12:31
MAJKA: hi hi rowno szczailismy
25 maj 12:32
Patronus: a racja, mój błąd
25 maj 12:32
MAJKA: O=2 + U{4}√33}
25 maj 12:35
MAJKA: | | 4√3 | |
kurde zle mi wyszlo O+ 2+ |
| |
| | 3 | |
25 maj 12:36
MAJKA: O= MA BYC
25 maj 12:36
MAJKA: tak
25 maj 12:36
MAJKA: a pole P=1+ 2√33
25 maj 12:38
MAJKA: dobrze to jest
25 maj 12:44