matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyyyyy
Ulkaa:
(3 (do potęgi 3/4) * √27)
2
25 maj 11:27
mala2:
(3
3/4
*
√
27
)
2
= (3
3/4
* 27
1/2
)
2
= (3
3/4
* (3
3
)
1/2
)
2
= (3
3/4
*3
3/2
)
2
=
25 maj 12:06
mala2:
3
3/2
*3
6/2)
= 3*3
1/2
*3
3
=81
√
3
25 maj 12:34