.....
edyta: 5. Naszkicuj wykres funkcji:
a) y= |x|
b) f(x)=3x−2
c) f(x)= 2+sinx
25 maj 11:04
25 maj 11:10
Bezimienny:
1) wiedziec jak dziala wartosc bezwzgledna
2) najlatwiej po prostu zrobic tabelke
3) wiedziec jak wyglada sinx
25 maj 11:12
edyta: to sa te zadania..4. Podaj wzór funkcji, której wykres otrzymamy, przekształcając wykres
funkcji f w przesunięciu
równoległym o wektor u.
a) f(x)= 1/2x do kwadratu u= [3, −1]
.
6. Podaj miarę stopniową i łukową kątów wewnętrznych:
a) trójkąta równobocznego
b) kwadratu
c) sześciokąta foremnego
7. W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych jest dwa razy dłuższa od drugiej
przyprostokątnej. Wyznacz wartości funkcji trygonometrycznych kąta przyległego do dłuższej
przyprostokątnej.
8. Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α wiedząc, że:
sinα=4/7
jeśli jest pani mi wstanie pomóc to bardzo dziękuję
25 maj 19:22
klaudia: to sa te zadania.
Podaj miarę stopniową i łukową kątów wewnętrznych:
a) trójkąta równobocznego
b) kwadratu
c) sześciokąta foremnego
W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych jest dwa razy dłuższa od drugiej
przyprostokątnej. Wyznacz wartości funkcji trygonometrycznych kąta przyległego do dłuższej
przyprostokątnej.
. Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α wiedząc, że:
sinα=4/7
25 maj 19:29