matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,,,
edyta:
. Podaj wzór funkcji, której wykres otrzymamy, przekształcając wykres funkcji f w przesunięciu równoległym o wektor u. f(x)= 1 2x
2
u= [3, −1]
25 maj 11:03
Mila:
f(x)=2x
2
po translacji g(x)=2*(x−3)
2
−1
25 maj 14:19