jak to zrobic pilne!
Marcin:
log100 + log8 27 = ?
2log3 4−3log3 12
−−−−−−−−−−−−−− = ?
3+log3 4
24 maj 23:25
POKÓJ: czy 8 = 9 w pierwszym przykładzie ?
24 maj 23:28
picia: hahaha to samo pomyslalem.
24 maj 23:29
Marcin: no wlasnie chodzi o to ze 8! nie kumam w ogole tego przykladu
24 maj 23:29
POKÓJ: a odp masz ?
24 maj 23:31
ZKS:
2 + log23
24 maj 23:31
Eta:
1/ ...= 2+log23
24 maj 23:31
Ajtek:
a)2+log
23

Witam
POKÓJ i picia.
Znowu zmiana niku?
24 maj 23:32
Ajtek:
Cześć
ZKS, nie widziałem że już napisałeś coś. Z
Etą się już wiatałem

.
24 maj 23:33
Marcin: w sensie ze 2+log2 3 to koncowy wynik?
24 maj 23:34
ZKS:
Witam
Ajtek i wszystkich obecnych.
24 maj 23:34
POKÓJ: Ajtku jaka zmiana

Używam już tego nicku od jakiegoś tygodnia

Witam wszystkich
24 maj 23:35
Ajtek:
Zauważyłem to, tylko nie mieliśmy okazji w jednym wątku. Stąd to pytanie

.
24 maj 23:36
picia:
Witaj Ajtek rowniez poprosze o wyjasnienie.
24 maj 23:36
Marcin: czy ktos mi odpowie ?
prosze?
24 maj 23:37
ZKS:
Tak to końcowy wynik.
24 maj 23:39
POKÓJ: tak 2 + log
2 3 to już końcowy wynik

Dopiero się przywitałem a już muszę iść

Dobranoc wszystkim
24 maj 23:39
Marcin: dziekuje ,a odnosnie podpunktu b) da ktos rade to rozwiazac?
24 maj 23:40
ZKS:
| 2log34 − 3log312 | | 2log34 − 3log34 − 3log33 | |
| = |
| = |
| 3 + log34 | | 3 + log34 | |
| | −(3 + log34) | |
= |
| = −1 |
| | 3 + log34 | |
24 maj 23:42
Marcin: mam jeszcze jedno takie zadanie z ktorego wynik wyniosl mi liczbe 8.Czy moglby ktos mi to
sprawdzic? zadanie to 27log3 2
24 maj 23:42
ZKS:
Dobranoc.
24 maj 23:42
Marcin: Dzieki,dobranoc
24 maj 23:43
Eta:
b) ... = −1
24 maj 23:43
Ajtek:
=33*log32=3log38=8
24 maj 23:44
ZKS:
Dobrze wynik to 8.
24 maj 23:44
zaneta: | 2log34 − 3(log33 + log34 | | 2log34 − 3 − 3log34 | |
| = |
| |
| 3 + log34 | | 3 + log34 | |
| | 3 + log34 | |
= − |
| = −1 |
| | 3 + log34 | |
24 maj 23:44
Eta:
27= 33
(33)log32= 3log323= 23=8
24 maj 23:45
Marcin: dzieki wielkie

a jesli wam sie chce to mam jeszcze jedno zadanie (na zaliczenie semestru')
√3 * 27
−−−−− =?
9
34
24 maj 23:49
picia: dziekuje
24 maj 23:50
picia: 9
24 maj 23:52
Marcin: przynajmniej wiem ze da sie to obliczyc a czy moglbym Cie prosic,zebys mi to rozpisal?
24 maj 23:53
ZKS:
Proszę.
31/2 * 33 * 3−3/2 = 32 = 9
24 maj 23:55
picia: ufff
| 31/3*33 | | 37/2 | |
| = |
| =32=9 |
| 33/2 | | 33/2 | |
24 maj 23:57
Marcin: Jestescie wielcy

pierwszy raz korzystam z forum matematycznego i jestem mile
zaskoczony,podziwiam Was za to ze macie taki łeb do matematyki
24 maj 23:57
picia: do 1/2 mialo byc....
24 maj 23:58
Marcin: zamiast 7/2 co nie?
24 maj 23:58
picia: nie,nie. 7/2 jest dobrze. na poczatku zrobilem literowke. nie 31/3 tylko 31/2
25 maj 00:01
Marcin: acha,okej dzieki
25 maj 00:02
Marcin: napisalbym wam jeszcze ze dwa zadania ale nie chce nadużywać waszej cierpliwosci hehe
25 maj 00:03