zadania do egzaminu probuje sie nauczyc czegokolwiek
ANULKA14: dla jakich wartosci parametru m rownanie x2−mx+2=0 ma jedna rozwiazanie?
24 maj 23:12
Ajtek:
Równanie kwadratowe ma jedno rozwiązanie wtedy i tylko wtedy gdy Δ=0.
24 maj 23:14
ANULKA14: i co dalej? tylko tyle?
24 maj 23:45
Ajtek:
Policz deltę teraz

.
24 maj 23:46
ANULKA14: Δ=b2 −8
24 maj 23:49
Ajtek:
Nie b2 tylko m2, ponieważ w Twoim równaniu a=1, b=−m, c=2
I teraz rozwiąż równanie:
m2−8=0, jest to zgodne z tym co napisałem na samym początku.
24 maj 23:53
ANULKA14: nie da sie policzyc Δ
24 maj 23:53
picia: b= −m liczysz parametr m
24 maj 23:53
ANULKA14: okej
24 maj 23:54
ANULKA14: m=2√2
24 maj 23:55
Basia:
tylko ?
24 maj 23:56
Ajtek:
Jest jeszcze jeden

.
24 maj 23:57
ANULKA14: lub −2√2 ?
24 maj 23:58
Basia:
24 maj 23:58
Ajtek:
Brawo
24 maj 23:59
ANULKA14: matko ale ze mnie ciele ale majca jest rudna dla mnie bo nie mam tak dobrych tlumaczy w domu
jak wy
25 maj 00:00
ANULKA14: pojawie sie jutro od rana i bede miec jeszcez troche zadan do nauki pomzecie
25 maj 00:00
Basia: oczywiście; a jakby nas nie było pomoże ktoś inny
25 maj 00:01
Ajtek:
Z rankiem to może być różnie, mnie na 100% nie będzie.
25 maj 00:02
ANULKA14: geniallllnie dzieki wam
25 maj 00:02
picia: to juz bedzie dzisiaj
25 maj 00:03