nie bylam na tych zajeciach prosze o pomoc
ANULKA14: jaka miere lukowa ma kat α=25o , a jaka stopniowa ma kat β=512π
24 maj 21:53
Maslanek: π − 180
x − 25
π − 180
5π/12 − x
24 maj 21:55
24 maj 21:55
pigor: ...

proponuję tak :
180o = π /:9 ⇒
20o =
π9 rd. ;
analogicznie
π = 180o / *
512 ⇒
512π = 512 *180
o = 5 *15
o =
75o . ...
24 maj 22:14
ANULKA14: wyszlo mi 5π36
24 maj 22:16
Maslanek: To dobrze
24 maj 22:19
pigor: ,...

zaś
180o=π /:36 ⇒ 5
o=
π36 / *5 ⇒
25o=
536π rd. .
24 maj 22:19
ANULKA14: no tak ale zapisales mi to nie zbyt jasno to ma byc w slupku czy jak? to jest na egzamin
zadanie
24 maj 22:22
pigor: ...

w żadnym słupku

tylko tak jak widzisz, a więc w linijce (w poziomie) i tyle ...
24 maj 22:33
ANULKA14: pkej bedzie jak jest byle by bylo
24 maj 22:45