matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Galaretka99:
1+tg
2
(45+α)
1
=
tg
2
(45+α)−1
sin2α
24 maj 21:36
Mila:
sin
2
(45+α)
1+
cos
2
(45+α)
L=
=
sin
2
(45+α)
−1
cos
2
(45+α)
cos
2
(45+α)+sin
2
(45+α)
cos
2
(45+α)
=
=
sin
2
(45+α)−cos
2
(45+α)
cos
2
(45+α)
cos
2
(45+α)+sin
2
(45+α)
=
=
sin
2
(45+α)−cos
2
(45+α)
1
1
=
=
=
−cos2(45+α)
−cos(90+2α)
1
=
sin2α
25 maj 15:59