matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Galaretka99:
sin2α
cosα
α
*
= tg
1+cos2α
1+cosα
2
24 maj 21:33
Maslanek:
1+cos2a = 1+cos
2
a − sin
2
a = 2cos
2
a sin2a=2sina cosa
24 maj 21:38
123:
2sinαcosα
cosα
L =
*
1 + 2cos
2
α − 1
1 + cosα
2sinαcosα
cosα
L =
*
2cos
2
α
1 + cosα
1
L = sinα*
1 + cosα
sinα
α
L =
= P = tg
1 + cosα
2
24 maj 21:44