matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzędne punktu
budyń:
Dany jest punkt A (5, 8). Wyznacz współrzęne puntku B, jesli punkt S (−1, −3) jest środkiem odcinka AB. A=5, 8) S= (−1, −3)
5 + x2
8 + y2
=−1,
=−3
2
2
B=(−7, −14) hmm ? ; >
24 maj 18:43
Basia:
dobrze
24 maj 18:48