proszę rozwiążcie mi to
Nikola:
24 maj 18:14
Basia:
1. podzielić przez ułamek to........................ (przypomnij sobie)
2. x2−36 = x2−62 =............................ (wzory skróconego mnożenia)
masz je tutaj
3. potem skrócisz co się da i koniec
24 maj 18:25
Mila: zał.
6−x≠0 ⋀ x
2−36≠0 ⋀x
2+x≠0⇔
x≠6 ⋀x≠6 ⋀x≠−6 ⋀x≠0 ⋀x≠−1
| | x | | (x−6)*(x+6) | |
= |
| * |
| = |
| | 6−x | | x*(x+1) | |
24 maj 18:28
Nikola: dlaczego Mila jest znak = to jeszcze nie koniec?
24 maj 18:33
Mila: No trzeba uprościć przez jednakowe czynniki. Dokończ .
24 maj 18:34