prawdopodobienstwo
nusiex: na tescie ze statystyki jest 10 pytan. do kazdego pytania jest 5 odpowiedzi z czego jedna jest
poprawna. zeby zaliczyl test z statystyki 3ba uzyskac 60%. jakie jest prawdopodobienstwo
zaliczenia testu jeśli student będzie strzelał odpowiedzi
24 maj 13:53
Esseker : ξς←myślę że tu trzeba skorzystac z tego
24 maj 13:59
Patronus: student nie zda jeśli dobrze odpowie na co najmniej 6 pytań
.
.
.
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P = P10 + ... + P6 = ( |
| )6 * [( |
| )4 + ( |
| )3+ ( |
| )2 + |
| + 1] |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
= nie chce mi się tego liczyć

Tak na chłopski rozum to widzę
24 maj 14:13
Patronus: Błąd w pierwszym zdaniu (bo chciałem robić przez zdarzenia przeciwne)
Powinno być :
"Student zda..."
24 maj 14:14