Rozwiązanie równania
potrzebująca: jak rozwiązać takie równianie ?
8−4= −2a+b
0=
−b2a
Bardzo proszę o pomoc
24 maj 11:36
POKÓJ: daj zadanie z funkcji kwadratowej
24 maj 11:37
POKÓJ: tzn treść zadania
24 maj 11:37
potrzebująca: wykres funkcji linowej f jest prostopadły do wykresu funkcji liniowej g. wykresy przecinają oś
OY w tym samym punkcie o współrzędnej 4. wyznacz wzór funkcji f oraz wzór funkcji wiedząc, że
do wykresu funkcji f należy punkt A(−2; 8)
24 maj 11:47
POKÓJ: masz punkt przecięcia obydwu wykresów z osią OY:
(0;4)
weźmy wzór funkcji liniowej f :
y = ax + b
4 = 0*a + b
b = 4
y = ax + 4
teraz wiemy że przechodzi ona przez punkt A(−2;8)
8 = −2a + 4
−2a = 4
a = −2
wzór funkcji f to :
y = −2x + 4
a wzór funkcji g to :
24 maj 12:08
potrzebująca: Dzięki wielkie za pomoc
24 maj 13:25