matma
lila: 18x + 2x=0
24 maj 11:03
POKÓJ: ...
24 maj 11:03
lila: 18 x kwadrat − 2x =0
24 maj 11:10
lila: 18x
2+2x tak to ma byc
24 maj 11:10
POKÓJ: 2x przed nawias.
24 maj 11:11
lila: nie18x2+2x=0 rownanie
24 maj 11:21
lila: a=18 b=2 c =0
delta= b2−4ac
delta=4−4*18
delta=4−72
delta=−68
tak to ma byc?
24 maj 11:23
POKÓJ: równanie kwadratowe mamy w postaci :
ax2 + bx + c = 0
jeżeli c = 0 równanie kwadratowe rozwiązujemy poprzez wyłączenie x przed nawias.
dajmy przykład :
x2 + 5x = 0
x(x+5) = 0
x = 0 v x + 5 = 0
x = 0 v x = − 5
bez straty czasu .
24 maj 11:26
Buuu: Poza tym, lilo 4ac = 4*18*0 =0
24 maj 11:28
lila: o kurde

ale plama a ja 0 nie pomnozyłam ,tylko4*18,jasny gwint.
24 maj 11:33
lila: to bedzie x1=−1/9 x2=0
24 maj 11:34
POKÓJ: tak
24 maj 11:37
lila: dzieki
24 maj 11:40