proszę rozwiążcie mi to
Nikola: x x + x
−−−−−−−−−−−−− :−−−−−−−−−−−−−−− = iks przez 6 minus x podzielić iks kwadrat dodać iks przez iks
kwadrat minus 36
6 − x x − 36
24 maj 10:39
24 maj 10:42
24 maj 13:04
24 maj 17:51
Nikola: cześć ALKAIN JUŻ POPRAWIŁAM PRZYKŁAD JAK MOŻESZ TO ROZWIĄŻ MI GO
24 maj 17:53
24 maj 18:11
Alkain: Nie ma problemu

x≠6 lub −6
| x | | x2−36 | | x | | (x−6)(x+6) | | x(x+6) | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| 6−x | | x2+x | | 6−x | | x2+x | | x(x+1) | |
24 maj 18:45
Alkain: Dalszy ciąg... za szybko wyślij dałem
| x(x+6) | | x+6 | | x+1+5 | | 5 | |
| = |
| = |
| =1+ |
| |
| x(x+1) | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
24 maj 18:47