matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę rozwiążcie mi to działanie
leoś:
x x
+ x −−−− : −−−−−−−−−− = 6−x x
− 36
24 maj 09:04
mala2:
x
x+x
x
x−36
1
x−36
x−36
:
=
*
=
*
=
6−x
x−36
6−x
2x
6−x
2
2(6−x)
24 maj 10:23