matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uład równań z f.k
Piotrek :
Rozwiąż algebraicznie
:
1
y=
x
2
+x+1
4
y=x
2
+ 4x + 1
24 maj 09:01
Aga1.:
1
x
2
+x+1=x
2
+4x+1
4
Oblicz x i podstaw do np. drugiego równania obliczone x i będziesz miał y.
24 maj 09:33