matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie logarytmy
obcy123:
Proszę o pomoc w zadaniu link:
http://zapodaj.net/f47ee7ee28b82.jpg.html
23 maj 23:53
picia:
wszystkie sa z def logarytmu. log
a
b=c a
c
=b
1
np c) (
)
x
=625
5
5
−x
=5
4
−x=4 x= −4
23 maj 23:59