Napisz równanie okręgu
ARTUR: Napisz równanie, okręgu którego średnicą jest odcinek AB gdy
a) A(−1,3) B(−5,−5)
23 maj 21:37
Eta:
| 1 | | xA+xB | | yA+yB | |
| |AB|= r i S( |
| , |
| ) |
| 2 | | 2 | | 2 | |
o: (x−x
S)
2+(y−y
S)
2= r
2
dokończ obliczenia ......
23 maj 21:44
Beti: | | xA+xB | | yA+yB | |
wyznacz środek odcinka AB, czyli S = ( |
| , |
| ), a następnie oblicz długość |
| | 2 | | 2 | |
promienia r = |AS|
23 maj 21:46
ARTUR: no nie bardzo, a mógłbym liczyć na pomoc

23 maj 21:46
Beti: tak − zapisz obliczenia, a my sprawdzimy, czy jest dobrze
23 maj 21:50